Omekšavanje vode One Stop Shop

Duplex omekšivači vode koriste se u situacijama kada je neophodno konstantno omekšavanje vode, bez prekida. Postoji nekoliko varijanti duplex omekšivača za vodu, najčešće su MONOPOINT odnosno DUPLEX PARALELNA veza.

Monopoint duplex omekšivač vode sastoji se od dve kolone i jednog kontrolera koji naizmenično upravlja jednom ili drugom kolonom. Dok jedna kolona omekšava vodu, druga je u fazi regeneracije ili u Stand-By režimu.

Paralelni duplex je koncipiran tako da obe kolone u isto vreme omekšavaju vodu (duplo veći protok) dok je kada dođe vreme za regeneraciju samo jedna kolona u režimu regeneracije a druga radi normalno. Ova opcija se koristi najčešće jer se po približno istoj ceni dobija duplo veći kapacitet.

Obe opcije neophodno je zaštititi mehaničkim filterom za vodu adekvatne rezolucije odnosno protoka. Ukoliko u sistemu nema mehaničkog filtera vode, moguće je očekivati probleme u radu zbog zapušenja ili oštrećenja kontrolera peskom, blatom i sl.. Ponekad (kada je voda veome zaprljana) neophodno je konfigurisati mehanički predtretman sa dva ili više mehanička filtera za vodu.

Duplex omekšivači obezbeđuju neprekidno omekšavanje vode!

Omekšavanje vode Duplex Parallel

Omekšavanje vode Duplex Monopoint

Mnogi ljudi bi prestali da kupuju i nose flaširanu vodu kada bi imali alternativu!


BRING YOUR WATER BACK TO NATURE